torsdag 8 november 2007

Hundar och Barn

Vad vi är glada att våra töser växer upp med hundar! Så mkt glädje och lärdom de får av varandra! Både B och jag har växt upp m stora brukshundar när vi var små och det tror jag har gett oss oerhört mkt.
Under våra snart 10 år(!) ihop så har vi alltid haft hund i hemmet. Det känns inte som en hel familj utan hundarna helt enkelt.

Det är ju såklart dubbel-uppfostran från vår sida som gäller hela tiden. Och man måste vara medveten att hundar är djur och reagerar instinktivt i många situationer. Men var härliga och goa de är med barnen naturligt.

Äldsta dottern busar ju gärna omkring med hundarna i trädgården, speciellt med Tosco för han ställer upp på alla upptåg! Kastar hon leksaker eller pinnar åt honom står han snällt och väntar men det är inte alltid han kommer tillbaka med dem för det är ju ur-kul att bli jagad runt tomten!


Man blir förvånad av vad hundarna helt lugnt finner sig i med barnen. I sommras hade T vattenpistoler i sin lilla plask-pool. De sprutades ju med högt och lågt, det kan man ju tro att en hund flyr ifrån men inte lille Tosco inte! Han följde hela tiden efter dottern så hon skulle skjuta vatten som han kunde fånga m munnen, mkt roligare än att dricka ur sin vattenskål!Nu är ju snart den riktiga vintern här, så snabbt tiden går! Jag är väldigt glad att jag tog långpromenaden med hundarna i förmiddags för nu är det riktigt ruskigt mörkt regn väder som inte är så kul att ha med bebis i!