söndag 31 januari 2010

Här är den tjocka Selma!

Tänk att man kan vara så osäker på att ens tik är dräktig ena dagen och 3 dagar senare är det inte en tvekan på att hon är på tjocken när man ser hennes rondör.
Det känns som hon bara smällde ut som en bomb dagen efter ultraljudet. Vi har härlig vinter fortfarande som alla andra i landet. Nu är det lite väl kallt bara, -20 på nätterna och -15 på dagarna.
Snö har jag inget emot men det vore skönt om det bara var ett par minus istället för Sibirisk kyla.
Jag har ju inte skrivit om My Dog ännu.
Vi hade bara ungdomar anmälda, och det var såpass många avkommor till Tosco med så att han hade avels grupp båda dagarna. Fast det blev inga avelsgrupper ändå för ena dagen fattades det en av dem och andra dagen så försov sig en annan av ägarna till avkomman.
Bootes var med ena dagen på MY Dog och domaren var stenhård. Ingen hund fick CK, ingen hund fick därmed Cert och ingen blev BIR eller BIM.
Bootes fick en 1:a i kvalitet och det är vi väldigt nöjda med för den kräsna domaren.
Han var i strålande form som vanligt, den stora snuttungen!

Jag stod i klubbens ras-monter också på lördagen. Jag fick låna med mig Tilo som monter hund. Det var massvis med folk som ville klämma och känna och prata. Det var väldigt roligt att få stå och visa upp rasen och Tilo han uppförde sig perfekt, dock blev han ju naturligtvis trött efter ett tag och sov nog väldigt gott sedan på kvällen.


Tosco får också vara med på ett par bilder idag. Vi har varken tränat eller tävlat speciellt mkt det senaste. Senaste tävlingen var vid Lucia. Den bröt vi faktiskt.
Fick ett av de sista tur nr av ca 25 hundar eller så. Hamnade bredvid en väldigt bråkig Flat. Han tog flera minuter på sig att ens sätta sig bredvid sin matte innan platsliggningen, studsade hoppade, bet i hennes arm och var helt rabiat. Störde alla hundar på hela planen med sitt beteende. Jag har aldrig sett en så bråkig hund på tävling förrut faktiskt.
Bara det gjorde Tosco lite orolig och han ville ha stenkoll på den obalanserade hunden som bara satt ett par meter ifrån oss så klart.
Flatten lade sig äntligen efter att ha bråkat en stund och jag tänkte att detta får ju bära eller brista, jag vet ju att Tosco ligger rätt fast. Jag var lite orolig att flatten skulle flyga på Tosco bara när dens matte lämnade den.
Vi gick iväg och precis när vi vänder oss om så flyger flatten från sin plats, mot sin matte som tur är.
Tyvärr så var Tosco redan så påverkad av den andra hunden så han sätter sig upp i samma sekund som flatten flyger iväg. Han sitter kvar iallafall, men ändå, jag blev rätt grinig på flatten och hans matte att de tävlade när de var så långt ifrån tävlingsklara.
Så vi nollade första momentet och då bröt jag sedan efter tandvisningen, ingen idé att stå och vänta i flera timmar och ödsla en hel söndag när man ej har chans på ett första pris.
Mia och molly däremot var i toppform och tog sitt sista första pris och därmed sitt LP1!
Så klart är de redan grattulerade, men Super grattis igen!

Kan berätta lite om ultraljudet också. Selma var så duktig, hoppade upp på bitsen och la sig själv. Man kan ju göra stående också men det är mkt svårare att se något då sa vetten. Eftersom Selma inte har så mkt emot att ligga där uppe i luften så spelar det ju inte så stor roll.
Med en gång hittade hon en liten där inne. Lilla hjärtat fladdrade på skärmen och vi såg tom när den lille slog en liten kullerbytta på skärmen. Matte blev lipig så klart.
Hon såg, trodde hon, ett par på ena sidan och kanske 3 på andra sidan, men hon tittade inte jätte noga. Vi är ju mest intresserade av att bekräfta dräktigheten och kommer ej göra röntgen eller så.
Hon tyckte däremot att de låg rätt tätt, så hon sa att chansen att de var fler var större än att de var färre.
Vi får väl se hur många det blir, det blir ju bäst för Selma (och oss) om det inte blir för många.
Ett lagom litet gäng önskar vi oss, friska och fina naturligtvis!
Ha de!