fredag 22 oktober 2010

Heffa och Tarmen


All Star-ungarna börjar bli stora, de fyller 2 år nästa Torsdag!

Vi har varit iväg med ytterligare 2 herrar ur kullen och röntgat höfter och armbågar.
På bilden där uppe ligger de tillsammans ca 5 dagar gamla. Heffa och Tarmen kallade vi dem då och tittar man på bilden så är det uppenbart varför.
Heffa var störst i kullen och Tarmen minstingen.
Idag heter de Tilo och Douglas och är två härliga grabbar i likvärdig storlek. Ca 54 kg väger de båda två. Stora härliga benstommar och massa muskler. De är öppna och trevliga mentalt, gillar både människor och andra hundar. Båda är MentalBeskrivna så klart!
De lever väldigt aktiva liv.
Tilos husse jagar gärna på fritiden och aktiverar Tilo m bla viltspår.
Douglas nya husse joggar gärna och i snitt är han och Douglas ute 1- 1 ½ mil om dagen.
Där ligger iaf jag i lä vill jag lova.
Tilo såg jätte fin ut i höfter och armbågar och fick resultat HD A ED UA, gött mos!

Hittills har vi fått 3 st röntgade med HD A ED UA i A-kullen, vilket vi förstås är oerhört glada för.

Sedan så blev det ett sämre resultat för vår lille Douglas, hans höft fick resultat HD D men armbågen var UA så det är ju skönt.

Douglas höft såg lite speciell ut, fri i ett läge och inte i ett annat. Han har en sk suv-luxation berättade avläsande veterinär på SKK. Det är inte så jätte vanligt och innebär att i normalt benläge ligger höftbens kulorna jätte fint i sina skålar, men pressar man in benen, vilket var oerhört svårt på en sådan här väl musklad kille, så luxerar höften och hamnar i felläge.
Inget önskvärt förstås och vi kommer ej använda Douglas i vår avel vilket är tråkigt för han är en fantastisk Corso kille.
Men det positiva med detta är att det innebär också att han troligtvis kan leva ett långt och smärtfritt liv trots sin d-höft.
Det fanns inga pålagringar någonstans och han andvänder sig definitivt rejält av sina bakben utan problem med tanke på sina enorma lårmuskler.
Det är ju alltid tråkigt att förlora en sådan här fin kille som Douglas som avelsdjur men huvudsaken är att han får ett härligt och aktivt liv ändå.
Här ligger han neddrogad hos Veterinären vid röntgen, lille gulle gubben!

Hans husse skall nog snart komma ut hit och träna tillsammans m oss någon dag, då ska jag försöka ta lite bättre bilder på Douglas för han är ju så fin!
Ha de!