tisdag 17 juni 2008

Borta bra, men hemma bäst.....

Då var man hemma igen efter lite sol semester.

Eller, jag har ju faktiskt varit hemma en vecka redan, tiden bara springer iväg!

Bulgarien var nice.... ni hade det nog varmare här hemma, men det verkar ha varit mer behagligt varmt vid Svarta havet där vi var än i kära "Svedala", man fick ju höra chockerande tempratur rekord över telefonen på kvällarna.
Vi hade nog över 500 foto i syrrans kamera när vi kom hem. Vår kamera hade jag inte med, ville inte ha sönder den nya. Jag var ju bara tvungen att fota lite hundar som vi stötte på här och var, och detta är ju en hund-blog så här kommer de:


Detta är "Bruno", han tiggde vid en restaurang en kväll och kom undan med det för att han var så liten och söt. 4-åringen bestämde raskt att han hette "Bruno" med en gång, men hon fick inte sticka ned fingrarna och klappa honom för mig. Syrran ville ju trots min avrådan ge den "stackaren" lite mat så hon kastade ned lite pommes frites till honom.

Men "Bruno" var inte vilken strykar hund som helst, pommes dög absolut inte. Han tittade knappt på dem. Bordet bredvid överträffade syrrans givmildhet med sitt kycklingspett och vips åt han så snabbt att köttet knappt hann landa på marken. Kräsen hade han tydligen råd att vara och kött var det som gällde, men är man så liten så behövs ju inte så mycket för att fylla magsäcken, då tar man bara det gottigaste!

Dessa två syskon valpisar låg vid ett hotell bygge i närheten av vårt hotell, oj vad de bygger överallt i Bulgarien. Var annat hus är ett tegelskelett, vissa är de snabba (lite väl snabba om man jämnför med Svensk standard) på att föra upp och en del har stått halvfärdiga i över 20 år.
Denna coola kille hängde på taket över en av våra favvo restauranger. Han var ju en sådan söting att man gärna hade haft honom i knät under middagen. En tuffing var han också och försökte vråla lite skräckinjagande när andra hundar gick förbi hans restaurang.


I vissa fall hörde hans mamma att det var lite mer allvar och hjälpte till att hålla ställningarna, då var inkräktarna rätt snabba på att springa där ifrån. En riktig läckerbit hon med!

Många vakthundar såg man, av många olika raser och blandningar. De hade dem gärna utanför byggplatserna och de byggdes ju som sagt överallt så man hade ju en hund ryandes emot sig rätt ofta på promenaderna.


Bulgarien är helt klart ett land som jag kan tänka mig åka tillbaka till. Det är ju under uppbyggnad minst sagt och ligger långt efter andra populära charter länder, men det är också det som är charmen, kultur skillnader är både jobbigt och intressant!

Åker ni dit, ät "Shopska", hur gott som helst!

Vi var ju inte borta så länge men 4 saker längtade man efter:

1 älsklings gubben

2,3 mina två älsklings jyckar, gissa om vi pussades när vi kom hem!

4 TE!!!!!! i Bulgarien hittade vi inget bra te, och är man "te-oman" som jag är av stora mått så får man lite abstiens :-)

Det har ju hänt en del medans jag var borta också.

Toscos pappa Diryo har blivit Reproduktions Champion i Italien, HURRA HURRA HURRA!!!!!Och vi känner oss hedrade att ha en avkomma efter denne snygga hane!

Tosco har också varit och visat upp sig i ringarna i Vänersborg! Denna gången visad av Monica! Toscos "pappa" går ju bara upp i ringen om han verkligen måste, verkligen snällt av Monica att ställa upp! TACK!

Ett CERT till sprang de hem också! Och slutade som andra bästa hane efter Selmas snygga Champion halvbrorsa! Nu kan vi ju egentligen bara luta oss tillbaka och invänta 2-års dagen för att sedan gå ut och springa för Championatet, men han är redan anmäld till rätt många shower ändå i sommar! Utställning är ju så skoj, tycker iallafall Matte och Tosco! ;-)

Selmas tuttighet är nästan helt borta! Hon hade ett par dagar där hon betedde sig märkligt då jag var borta, möjligen skenvalpade hon el liknande. Eller så var det värmen, kanske saknade hon sin "mamma" vem vet ;-) Nu är hon som vanligt igen och det är skönt att se henne i riktigt bra form! Och jag grämer mig igen över att hon inte ställs på WW!!!!!

Den som vill ha en WW-titel på sin hund kan ju skicka sin nummerlapp till oss!!! Nä, jag bara skoja! :-D OBS!!! OBS!!! *skämt* *skämt*

Men på allvar så tycker jag att hon är så himla läcker nu!

Nä nu kan jag inte sitta här och babbla, dags för en prommis i ngt som ser ut att bli regn!

MORRRRRR!!!!! Inte en "Svensk sommar" i år igen, fy sjutton!!!