söndag 21 september 2008

Nykomlingen!

Ja vad ska man börja......vi tar det från Sofiero.

Selma var absolut inte där, och vad jag minns inte Tosco heller ;-) Inte den Tosco jag känner iallafall om man ska gå på den beskrivningen.....


Jag kände mig lite tjurig i bilen på förmiddagen den dagen men ett samtal från en glad Norrman fick mig på lite bättre humör.

-"Ställer man ut sin hund tillräckligt ofta, så får även den bäste hund någon gång en dålig bedömning"

Och jag och Tosco hade ju inte ens varit där ju.....Det som möjligtvis kan få mig att minnas en utställning den dagen var glädjen över att Mia och Max tog Championatet! Stort GRATTIS till dem! Och sedan även Lp1 dagen efter, inte dåligt!Sedan har vi fått tillökning till Kenneln.

Magnuslunds Alva, en dotter i första kullen efter Tosco finns nu i vår ägo. Alla valpar var så himla fina i kullen så man ville ju helst ha allihopa, men Alva föll lotten på rätt snabbt ändå. En sådan härlig liten corso brud! Hon har framtiden för sig!


Så äntligen har vi fått EN liten valpis iallafall, men hon tassar inte omkring här i huset utan bor hos en annan super mysig familj! Hon har tom fått en egen gård med hästar, ankor och annat roligt att hålla koll på!

Jag ska snart lägga upp en egen sida till henne på hemsidan såklart!

Jag vill också passa på att tacka hela familjen Magnuslund för alla trevliga samtal mm i och med allt med parningen och valparna. Ni är så proffsiga så!


Tosco har fått vara med på bild i Hundsport också! Det är ju lite coolt, mini kändis liksom!

Nu har vi fått börja arbeta ordentligt på kursen i tävlingslydnad. Det är inte alltid lätt, svårast är det att lära sig själv att lära hunden rätt. Oj vad jag kan klanta till det för Tosco, tur att han är så glad i att jobba den hunden och inte tröttnar på att matte inte har den bästa simultanförmågan alltid.
Sedan var det Ras-special på Tånga Hed i helgen i RACC´s regi.
Vi fick så himla mysigt väder och utställningsplatsen var väldigt fin, det blev en riktigt bra dag.
Den gången var Tosco med på utställning i alla fall ;-)Han placerade sig som 3.e bästa hane med CK och fick fin kritik. Lite mer massa ville domaren se på honom. Och det håller jag med om, han gick ner många kilo när Selma löpte och vi håller som bäst på med att råda bot på det. Sedan fick han utmärkelsen "Dagens bästa huvud och uttryck", det var ju roligt!Jag tror jag håller på att stirra mig blind på Selmas mage. Som om jag kunde tänka in valpar där om det inte redan finns det :-D
Hon är förändrad, mer förändrad i phsyket denna gången än förra.
Hon visar en del andra tecken på dräktighet också en del som hon inte heller hade förra gången, men hon har ej lagt ut något nämnvärt om midjan ännu. Vilket gör att jag bara glor på hennes mage jämnt för att registera minsta lilla antydan till en kula.

Vi har snart ultraljuds tid hos vetten och hur det än går där så kommer jag nog lipa. Det blir en riktig rysare!

Bilder på Tosco är tagna av Åsa Karlsson och de andra på Alva av Alvas nya familj!
Tjing, tjing!