torsdag 11 september 2008

Dags att uppdatera lite.....

...för nu har det ju gått ett tag sedan jag bloggade.
Det har hänt lite sedan sist.
Parningarna är avslutade och nu väntar vi med spänning på att det ska ta sig. Selma åtnjuter just nu extra pyssel, hon blir väldigt bortskämd och jag försöker prata snällt med henne om att hon ska ha släppt lagom många ägg, låtit dem bli befruktade och sedan låta dem fästa ordentligt så att vi äntligen ska få ett gäng med goa valpisar här hemma.Hon är lite förändrad efter löpet, vill gärna följa med överallt, hon lägger sig varsom och kan somna på stället, innan man ens gjort en kopp te så snarkar hon ljudligt. Hon vräker i sig all sorts mat hon kan komma över. Vi hoppas ju såklart att detta beror på att hon är dräktig och inte att hon börjar blir skendräktig.

Det kan ju faktiskt hända att Action Pack får tillökning rätt snart ändå ;-)!

Nu i helgen är vi anmälda till utställning. Vi får se om tanten här hemma får följa med, som sagt så är jag väldigt pjoskig med henne nu och vill inte stressa henne i onödan.
Tosco ska såklart åka. Domaren skulle vara den samme som gav oss BIG-3 placering i Tvååker och det bådade ju gott för oss, men när alla papper kom så hade de bytt domare. Visserligen till en annan som jag gillar. Han dömde fram Selma till BIR på MY DOG för nästan 2 år sedan, då var hon ju bara 13 månader, fantastiskt roligt för oss såklart. Det hade ju då varit ännu roligare att visa Selma för honom nu när hon är vuxen.....vi får väl se.....

Nu har jag och Tosco påbörjat kursen i Tävlings Lydnad. Det har bara varit ett tillfälle hittills och då var det introduktion och så fick vi visa lite vad våra hundar kunde redan. Tosco och jag var rätt duktiga även om det var lite nervöst att visa upp sig när alla andra i kursen såg på. Det är bara tjejer på kursen och alla har olika hundraser, om jag inte minns fel så var där bara en hund av bruksras faktiskt. I hemläxa fick vi lite kontakt-övningar, det kan behövas på Tosco för han har lite väl bra ögonkontakt med godis-händerna ;-). Längtar redan till nästa gång, då vi får börja köra på riktigt.

Alla bilder är ifrån Borås Djurpark som vi besökte härom veckan. En helt grym djurpark, världsklass faktiskt!

Tjing, tjing!