lördag 15 mars 2008

Nära skjuter ingen hare....

...eller vad brukar man säga;-)
Idag var vi på Malmö mässan och ställde ut Tosco och det gick rätt bra. Han blev 2:a bästa hane av 8 st anmälda, fick CK och CACIB-reserv. Domaren var flitigt med att dela ut både blå och gula band så vi får vara nöjda med vårt resultat tycker jag!
När det stod mellan Tosco och hanen som vann så tyckte domaren att de var rätt jämnlika men den andra hanen var bättre utfylld under ögonen så han blev bästa hane och tog hem certet mm.

I vår kritik stod det:
17 mån gammal, Passande storlek. Harmonisk. Utmärkt huvud och uttryck. Bra skalle. Kuperad. Bra stop. Bra nosparti. Brett underbett. Bra hals och front. Bra substans i kropp och ben. Bra vinklar. Utmärkta rörelser. Kunde ha mörkare ögon.

Det var rätt mkt folk och hundar vid vår ring och vi hade ingen utställningsbur med oss pga plats brist i bilen, vi fick snällt sitta i en mittgång med massa passerande hundar och människor hela tiden. Lill bebban hade vi ju med oss förstås och det kändes lite krångligt först att inte ha någon bur men Tosco var rätt cool. I början spände han upp sig lite när hundar svischade förbi 1 cm från hans nos. Men till slut blev han trött på det hela och lade sig ner och somnade med benen utsträckta i gången så folk fick kliva över honom hela tiden :-)

Smutsig som sjutton blev han med på det dammiga betong golvet, jag som hade tvättat honom så fint :-(

Så vi är hyffsat nöjda med starten på utställnings året! Och en stor trött hund ligger och snarkar på mina fötter just nu ;-)