tisdag 29 april 2008

MH för Tosco

En av helgens stora händelser var att vi MH testade Tosco-bus!
Vi hade ju egentligen en bokad plats i Augusti men när erbjudandet om att få slinka in på ett MH nu i helgen kom så tvekade vi inte utan det var bara att snabbt ordna allt som behövdes fixas och sticka iväg till Herrljunga BHK. Även om vi vet att Tosco är en kanon kille är det ju extra bra om det finns MH på både Selma och Tosco nu när det förhoppningsvis kommer valpar om ett tag.
Tack Monica och Jean för att ni fixade en plats åt vår grabb!
Tack världens bästa barnvakt Mia, utan dig hade ju inte både jag och Björn fått se vår kille live på banan! Och tack inte minst Roger för att vi fick låna din festmö på så kort varsel!
Det gick bra för Tosco på banan. Som 18 månaders CC kille så är han inte överdrivet tuff och inte överdrivet rädd heller! Han accepterar och besvarar kontakt med testledaren, har en snabb och aktiv leklust och vi tycker ju själva att han verkligen är en super hund att jobba med!

På avstånds leken tyckte han inte att figgen var speciellt läskig utan ville mest dit och kolla läget. Efter de lekt lite med kamptrasan var han ju bara tvungen att köra några egovarv med den busungen!
Overall och skrammel gick bra, han reagerar på dem men fattar ju sedan att de inte är farliga och går sedan förbi utan problem.

Mot spökerna visar han lite hotbeteende och kontrollerar dem hela tiden. Han håller sig framför eller bredvid mig och hoppar lite hit och dit för de är ju två stycken att hålla koll på! Och han blir ju himla glad och tar kontakt när det visar sig att det människor under luvorna!
Trots att han är rätt trött efter rundan i den konstiga skogen så är han snabb på att leka med testledaren igen. Och väldigt stark när jag sedan kampar med honom, som vanligt! Det blir en etta på skottet och det vet vi ju sedan innan att han är skottfast och inte blir berörd av det!

Vi är mycket nöjda med hans resultat och eftersom vi känner vår hund blir vi inte speciellt förvånade över något i hans beteende. Däremot så får man påminna sig att han bara är en 18 månaders, lite sprallig och busig pojkvasker! Han behöver stöd av sin förare ibland och det är ju även det intresset som gör honom så förig och lättjobbad!

Och här kommer världens skönaste släng-häng-läpps bild!
Alla bilder i dagens blogg är tagna av Monica Andersson, tack även för dem!