söndag 11 maj 2008

BIG4!!!!!!

Idag kan det ju inte bli annat än ett skryt inlägg!!!!

Vi körde tidig lördag morgon till Larv Nationella Utställning.

Lite extra spännande var det för att domaren för dagen föder upp Cane Corso själv!

I Tosco´s klass var de 3 st, och glada blir vi när han blir första placerad i den med CK. När han sedan blir BIR och och tar sitt första cert blir vi ännu gladare!


SÅ HIMLA GÖTT!!! rent ut sagt!

Många timmar senare var det dags för BIG finalen!

Hu så nervöst! Italiensk domare till på köpet! Grupp 2 kan vara svår för Cane Corso att hävda sig i, många bra väl-avlade raser finns med i den och det är ju inte varje utställning en CC står med på prispallen i BIG faktiskt!

Vi fick vänta en lång stund i förgransknings ringen utan skugga och Tosco var rejält trött! Det var ju så varmt ute och det hade varit en lång dag! Dessutom var hanhunden bakom oss lite bråkig och hoppade fram mot Tosco´s röv hela tiden, tur att man har en kille som inte brukar bry sig nämvärt om sådant!

Vi var första ekipage att springa in i stora ringen! Bara det är ju lite nervigt. Björn och lill bebban stod bakom domarnas långbord och hejade på oss!

Han hörde även dem säga: "-Så ska en riktig Cane Corso se ut!" när vi sprang in!

Då blir man ju super mallig när man får höra det om sin älskling!

Jag skrev ju att det skulle bli skryt i detta inlägg ;-)!
Dags att ställa upp Tosco så han visar sig på bästa sätt! Och han var riktigt duktig faktiskt, för trött för att protestera :-), och stod som en staty! Och länge får vi stå, många hundar att granska! Sedan börjar de plocka ut hundar för placering. Och jag var ju så nervös så jag kommer inte ihåg de andra raserna som blev final placerade men en Shar Pei, en Pincher och jag tror en Berner Sennen var med i alla fall + någon annan, och så VI!!!!! Helt otroligt!!!

Vilket rus i kroppen när man fattar att man är med på prispallen i BIG finalen!!!!!!!

Nu ville man ju verkligen ge järnet i den individuella granskningen! Trots överhettning och trötthet var det bara att springa som sjutton! Men Tosco kunde ha sprungit bättre måste jag säga, han var så trött min lill grabb, men vi försökte vårt bästa!

Först blev Shar Pei´n Reserv placerad och sedan kom vi på 4:e plats!

Det är ju faktiskt helt fantastiskt bra för en 18 månaders Cane Corso!

En riktigt bra utställnings dag och den karamellen kan vi suga på länge!

Sedan var vi ju även över en sväng på Magnuslunds kennel och fick fika, tack för den!, och fick träffa söta Amy! En riktigt trevlig, framåt och snygg tjej som har bra propotioner!

Hon blir ju Tosco´s näst tilltänkta, och vi hoppas ju på många fina pup´s efter dem!

Ett par pic´s på Amy:


Sedan måste vi ju även berätta att Tosco´s mamma Rebecca har blivit Reproduktions Champion i Italien! Stolta är vi att vi har en lovande avkomma efter henne!