måndag 19 maj 2008

Valpsjuk!

Nu har det ju gått ett par veckor sedan Selmas ultraljud och det negativa beskedet om att det inte blir några valpar nu har sjunkit in. Men ändå så kan man inte låta bli att hoppas att det ska finnas en eller ett par godingar i hennes mage iallafall! Det missas ju faktiskt valpar på ultraljud lite då och då, många historier har jag hört förr och inte minst nu om detta faktum.
Dessa historier gör ju ännu mer att hoppet om en missad valp eller två håller sig kvar.
Hon är lite tuttig och har ett par kg för mycket på kroppen nu för hon är en liten j-kel på att stjäla åt sig extra mat, och jag tycker att hon åter igen har blivit lite "lugnare" i tempramentet. Hon ligger och myser sig mycket och går ofta och strosar för sig själv i trädgården i sakta gemak. Det gör ju att jag leker med tanken om ett nytt ultraljud rätt ofta men vetrinären lät så säker så jag får nog släppa hoppet nu. Risken är rätt stor att hon blir hemskt skendräktig och kanske tom skenvalpar denna gången tyvärr.
Eller så kommer det en liten "bonus" om ett par veckor *hoppas* :-)!En annan sak som är riktigt surt är att hon inte kan ställa upp på Världs Utställningen i år. Hon blev ju inte anmäld av förklarliga skäl och tiden för anmälan har ju gått ut för länge sedan.
Hon är så pass snygg så att hon verkligen borde varit med och konkurerat i de ringarna!
Och nästa år så kanske hon inte kommer ha formen för att ställa upp på WW i och med att vi hoppas på valpar på nästa löp och året efter det så får hon troligtvis inte vara med pga kuperings reglerna i Danmark.
Här är iallfall en dags färsk bild på vår snygging!


Utställning var vi ju på i helgen också. Hässleholm var platsen och att gå upp 0430 när man jobbat till 22 och kommit i säng vid närmre 0100 var ju ingen hit direkt!
Men man är ju luttrad småbarns mor, jag kommer inte ens ihåg när jag sist fick en hel natts sömn!!!
Så att köra dit, ställa ut, köra hem, köra och hämta stora dottern, (ca 60 mil totalt) handla, hem och städa, laga mat och ha gäster till sent på kvällen var ingen match för mig som ni förstår ;-)Åter till det väsentliga, Tosco hade vi med oss och han gick i unghundsklass. Tror att det var 27 anmälda i rasen och konkurrensen hård. Tosco blev förste placerad i sin klass med CK men den äldre hanen som vann öppen klassen blev bäste hane och tog certet, så det gick bra för Tosco men inte bäst ;-) Andre bäste hane med CK får man nöja sig med ibland.Annars var utställningen rätt trevlig och det var lagom hund kallt/varmt väder. Det som var kass var att de hade gjort helt runda alldeles för små ringar. Svårt att kunna ta ut steget ordentligt i dem och själva utställningsplatsen var verkligen inte liten så ringarna kunde lätt varit dubbelt så stora utan att det hade blivit trångt.
Hundar utanför ringen som gjorde utfall mot hundar som stod i ringen och skulle bedömmas var inte heller så kul, folk borde verkligen ha vett nog att flytta på sig och sina hundar som inte uppför sig!


Domaren var rätt hård i vissa fall med blåa och gula band och tikcertet delades inte ut. Hennes kritik angående Tosco tyckte jag stämde rätt väl med min egen åsikt iallafall. Domaren hade också starka åsikter om handlingen av hundarna, åtminstone fick vi höra det i vår klass. Nu vet vi ju inför framtiden hur denne domare vill se hundarna för det är ju inte lätt för oss förare när den ena domaren vill att man verkligen pysslar om och ställer upp hunden medans den andre vill att hunden ska få gå fritt! Handling är verkligen en konst och jag tycker att jag är hyffsad när det kommer till det, men kanske man skulle anlita proffs hjälp någon gång när man vinner på triss, åter igen *hoppas* ;-)Här är en bild från idag där han står rätt snyggt vår vackre grabb, frambenen lite längre bak bara så hade det varit perfekt, men jag är ju "de dåliga bakgrundernas mästare" när det kommer till att fota hundarna. Stora dotterns studsmatta med tillhörande "trappa" stör ju helhets uttrycket lite.....