fredag 31 oktober 2008

Älsklingarna!

Här är en stor bild skörd på de små, på allmän begäran ;-)
De är helt ljuvliga allihopa och vi är såååå förälskade redan.

Valpningen förlöpte utan komplikationer, enda tabben var att Selma var så snabb att "barnmorskan" inte var hemma när de två första töserna kom. Efter mitt mobilsamtal vill jag nog lova att bilen fick vad den tålde och han infann sig väldigt snabbt.
Inte för att det behövdes egentligen, Selma var väldigt duktig, plopp, plopp, plopp så var de ute!
Snabb som sjutton var hon!

5 st plus en tom fosterblåsa sa vetten när vi ultraljudade för några veckor sedan. Det vet man ju att det inte alls behöver stämma när ultraljudar dräktiga tikar men hon hade rejält fel.
Det var 10 st i Selmas mage, tyvärr var inte den siste killen med oss när han kom ut och han vilar nu under stora trädet nere i trädgården.
Efter den sjunde gullungen hade kommit ut så sa jag till Selma -"5-6 hade vi sagt var lagom Selma ju!!" Hon bara blängde på mig och Plopp, plopp, plopp så kom 3 till!
Så nu vi har 9 små älsklingar här hemma, 5 hanar och 4 tikar. Alla svarta, svart/brindle med vita tecken.

Selma är en sådan öm och fin mamma! Hon matar, putsar och myser med de små. Hon har blivit lite divig och tycker att allt ska serveras till henne på "sängen". Och vi survar henne och de små för fullt! Hon är inte jätte överbeskyddande men ibland visar hon vem som bestämmer och buffar på våra händer om vi håller någon av godingarna, men det är ju som det ska vara och det respekterar vi.
Vi hoppas på fortsatt lycka med grynen och Selma mamman, hemska tanke att något jobbigt skulle hända nu, peppar, peppar!Världens sötaste tassar!Som en liten säl!

Tungan rätt i mun ;-)Världens stoltaste lill-matte!


Myyyys!Pappa upp i dagen!

Pappa Tosco tar det hela med ro, ligger mest och snarkar hela dagarna. Men med honom kan vi ju inte ligga på latsidan heller. Idag gick det inte hela vägen på Växjö-utställningen, men vi ger oss inte. Det är bara ut och springa igen, på många sätt...................................
Tjing, tjing!